top of page
Vita växter

OM YINYOGA

Här hittar du länkar till intressanta artiklar/klipp om yinyogan och även nyheter om forskning på vår fascia, det "organ" som vi arbetar med i yinyogan.

Varför yinyoga? 

https://yogobe.com/se/blog/4-anledningar-att-praktisera-yinyoga 

Vad är fascia?

 https://youtu.be/V26LZgqDPgU

Kronisk smärta och yinyoga

https://youtu.be/v54l3wDTJHg

Kan du bli intelligentare av yinyoga?

https://www.forbes.com/sites/alicegwalton/2017/10/05/different-types-of-meditation-change-the-brain-in-different-ways-study-finds/#4bae77621f1e 

the-road-815297_1920.jpg

VAD ÄR YINYOGA?

Yin står för lugn och stillhet och är enligt traditionell kinesisk medicin den balans och det komplement som vi behöver för att väga upp all Yang som vi har i våra liv.

Yinyogan vilar på tre grundpelare nämligen passiv stretch, medveten närvaro och traditionell kinesisk medicin. Yinyogan är alltså verksam både för kropp och själ.

Varför yinyoga? 

I Yinyogan hittar vi stillheten inom oss, både i kroppen och i själen. Genom att stanna länge och avslappnat i varje position kommer vi långt in i kroppens ofta ganska tajta bindväv - vår fascia.

Genom att slappna av i Yinyogan och låta gravitationen göra jobbet kommer Du att få uppleva att fysiska smärtor i kroppen minskar och att Din stressnivå sjunker. Du kommer att finna en underbar ro och balans.

För vem är yinyoga? 

Yinyoga är en mycket långsam och snäll form av yoga som utövas sittande eller liggande. Vi eftersträvar ingen perfektion eller precision i våra positioner. Det betyder att Yinyoga kan utövas av alla människor, oavsett ålder, kroppsform och tidigare erfarenhet av yoga. 

bottom of page